DNEVNIK TRENINGA I ISHRANE PDF

Kasnije je dnevnik treninga mogue analizirati i ukljuiti ga u plan tempiranja forme . Pretreniranost se moe pojaviti i kao rezultat loe ishrane ili. Download Dnevnik & Tablica Kalorija apk for Android. Brzi pregled kalorija i nutritivnog sastava hrane, kao i vodjenje dnevnika. časove scenskog pokreta imaćemo i radionice koje se odnose na retoriku, dikciju, razne vrste sportskih treninga, časove pravilne ishrane.

Author: Mazahn Muzil
Country: Samoa
Language: English (Spanish)
Genre: Career
Published (Last): 4 October 2015
Pages: 464
PDF File Size: 5.82 Mb
ePub File Size: 15.69 Mb
ISBN: 417-9-83999-524-8
Downloads: 9488
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dait

Jednom kad se integrirana cijev sjedala odree na jednu duljinu mogu-nost daljnjeg podeavanja je vrlo ograniena.

@nsidokdkdbwjqmqm Best Online Instagram Media viewer on

Na taj nain se sputa teite i poveava brzina kojom je mogue sigurno proi zavoj. Vano je imati samopouzdanje i uvjebati ovo u kontrolira-nim uvjetima prazan parking, ihsrane od spuve, ishtane preskakanje crte. Istroene gumice treba promijeniti na vrijeme jer moe doi do ozbiljnih i skupih oteenja felge.

U prometu je sigurnije utaknuti lijevu nogu pa je poeljno uvjebati kretanje na taj nain. Koritenjem prednje konice masa se prenosi na prednji kota koji gubi inerciju i to dovodi do gubitka kontrole.

Gel na nogavicama bolji je od uivenih gumica jer manje stee, a efikasnije dri nogavicu na mjestu. Kod prvog brijanja moe se oekivati udan osjeaj, naroi-to pri spavanju kad izravan dodir plahti s koom moe izazvati uznemirenost i nakoditi snu.

Neki lijenici ak propisuju vonju bicikla kao terapiju kod odreenih ozljeda. Laufmachine Karla Draisa iz Ako cipele ipak jesu preuske mogue je to donekle ispra-viti vaenjem uloka ili zamjenom uloka tanjim.

Na krutost i udobnost, osim okvira i vilice veliki utjecaj imaju volan i kotai pa se ponekad ponaanje bicikla moe bitno izmijeniti njihovom promjenom. Trbuh treba izbaciti u nastojanju da se dosegne gornja cijev okvira. Drugi sustavi su Shimano, Time i Speedplay koji nije naroito popularan u naim krajevima. Openito su ovakve utrke krae i intenzivnije.

  CCNP ROUTE 642-902 TESTKING PDF

Putu-jui polako svaki tren maksimalno upijaju ugoaj novih prostora. Zahvaljujui svemu tome moe se rei da biciklizam znaajno popravlja kvalitetu ivota. U sluaju dodira kotaa volan okretati prema kotau s kojim je dolo do kontakta. Dobro ih je podmazati mau koja e ih zatititi od vode. Da bi bilo lake i da bi biciklist bio motiviraniji uspon treba podijeliti u segmente. Ljetne rukavi-ce imaju odrezane prste kako ne bi bilo vrue u njima i kako bi biciklist imao bolji osjeaj za koenje i mijenjanje brzina.

Krajem tih Campagnolo poinje koristiti i karbonska vlakna u najskupljim dijelovima. Mavic je proizveo Zap, Denvnik eli usporiti biciklist treba uspraviti tijelo kako bi ga otpor zraka usporio. Nagon nas tjera da ostanemo uspravni u opasnoj situaciji kako ne bi pali, ali to nije ispravno. Na taj nain biciklist koji je dao smjenu i povlai se na kraj kolone takoer daje zavjetrinu.

Biciklistiki Prirunik HBS Izdanje

Smjena moe trajati od 15 sekundi do nekoliko mi-nuta. Kad se to ostvari koncentracija se preusmjerava na slijedeu toku na ce-sti.

Vanjska guma starijih tabulara bila je zaivena u cijevasti oblik, dok neki novi tabulari nemaju av nego je vanjska guma slijeplje-na kao da je iz jednog komada to popravlja karakteri-stike, ali onemoguuje popravak. U dobu smo kada elektrini mjenjai ulaze u uporabu. Takoer treba oitistiti gor-nju povrinu pedale gdje je u dodiru s blokejem i same blokeje na biciklistikim cipelama jer prljavtina na tom mjestu izaziva prekomjerno troenje. Ne treba zaboraviti da se na jednom treningu ili duoj vonji pedale okrenu desetke tisua puta pa je svaki detalj i gubitak trenniga vaan.

Kad biciklist izae iz njihovog podruja ostavit e ga na miru. Vonja je spora i beskraj-na, ali moe pomoi u poboljanju biciklistikih sposob-nosti. Zato lanac mora biti ispravne duljine kako bi opruga u mjenjau imala dovoljan raspon. Lanac je najbolje dnfvnik naveer i pustiti da rteninga ulje osui preko noi, a tek ujutro ga prebrisati krpom.

  COMPLEJO ESCLEROSIS TUBEROSA PDF

Biciklistiki Prirunik HBS Izdanje

Iznimno postoje i dulje utrke, uz odobrenje nadlene biciklistike fede-racije, a onda se obino radi o tradicionalnim stazama ili svjetskim prvenstvima. Vonja po mrakuS modernim svjetlima vonja po mraku vie nije opasna kao nekada. Treba biti paljiv jer e ulje curiti po podu pa je poeljno staviti na pod staru krpu ili slino.

Druga je stvar ako je sa strane livada i istina. Trebala bi biti to manja, a opet sadravati sve to je potrebno te je poeljno da je vodonepropusna kako ishrans stvari u njoj ne bi smoile po loem vremenu.

U to vrijeme bicikli se omasovljuju, a voze ih i ene koje ga vide kao odraz slobode i ravno-pravnosti spolova. Kod pogledavanja u nazad mnogi biciklisti ne odravaju dobro smjer pa je sigurnije prije okretanja glave osloniti ruku na lea ili rame biciklista koji se vozi pored kako bi se zadrala svijest o prostoru i smjer kretanja.

Kod odabira naoala treba provjeriti kako stoje u kombinaciji s kacigom, koli-ko su udobne i kakvu zatitu pruaju. Lijevom ruicom kontro-lira se poloaj lanca na prednjim lananicima, a desnom na zupanicima kazete. Pedale za trkae bicikle napravljene su upravo tako da ne otputaju nogu pri povlaenju na gore.

Bicikl je pri tome nagnut vie dnevnil tijelo.

Karbonske felge zahtijevaju posebne gumice konica za efikasno koenje poto su karbonska vlakna slab provodnik topline. Preskakanje takoer ometa ritam i moe dovesti dnevnk kontakta biciklista u koloni pa ga je potrebno izvoditi s posebnim oprezom ili potpuno izbjei. Opasnost od ozljeda je manja uz istovremeni vei napredak organizma kao odgovor na trening. Iz njih se izlazi bonim skokom.