KALEMLJENJE VOCAKA PDF

Deo podloge koji se nalazi iznad kalema je potrebno odstraniti kada dođe do rasta kalema. Ukoliko je kalemljenje izvršeno u kasno leto, taj deo se uklanja ili u . Astoria Trade Šabac – Profesionalni alat za orezivanje i kalemljenje voca, bastenska creva, testere, prskalice. Korać M., Cerović S., Gološin Branislava. Orah. Prometej, Novi Sad. Korać M. i sar. Leska. Tehnosoft, Novi Sad. Medigović J. Kalemljenje voćaka.

Author: Nikoshura Maukinos
Country: Guyana
Language: English (Spanish)
Genre: Education
Published (Last): 7 April 2014
Pages: 479
PDF File Size: 8.68 Mb
ePub File Size: 15.94 Mb
ISBN: 895-9-53281-351-9
Downloads: 58763
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tygoshura

Smatralo se da su to sinonimi iste sorte. Koristi se kao Galpar. Koristi se kao Galmin.

Na rastojanju 20 cm od stabla stavljamo pritku visine m, najbolje sa strane odakle duvaju dominantni vetrovi, kako mlada sadnica ne bi udarala u pritku. Otpornost na niske temperature mu je dobra, ali je sorta osetljiva na Botritis.

Vreme izvodenja zimskog tretiranja.

Formats and Editions of Kalemljenje voćaka, ruža i vinove loze []

Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Od insekata, zimskim tretiranjem suzbijaju se: Pripremaju se uslovi za sadnju jagode.

  EL INSULARISMO PDF

Zimsko prskanje se izvodi u vreme mirovanja vegetacije. Orah ne voli plitku zemljanu podlogu ispod koje se nalaze kameniti ili stenoviti slojevi na dubini manjoj od 1,5 m.

Sadnicu vezujemo trakom od starih tkanina, u formi 8-ce. Vremenom plodovi pocrne i otpadnu. Kako postepeno stabla zastarevaju, tako ih i uklanjamo.

VOCARSTVO I VINOGRADARSTVO NA SUBOTICKO-HORGOŠKOJ PJEŠCARI

Dezinfekcija sadnica Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Kao i razvodjenje mladara. Manjak fosfora usporava stvaranje cvetnih i lisnih pupoljka, kao i razvoj mladara.

Rigolovanje se izvodi specijalnim plugovima rigolerima. Pritke mogu biti drvene, PVC ili od babmusa. Koristi se kao Oleo ultravet. Vicaka sme se kasniti jer se pupoljci ribizle razvijaju dosta rano, dobro nabubre i lako se osipaju.

Mogu se unositi i u toku vegetacije, zajedno sa navodnjavanjem.

Purgel Rasadnik – proizvodnja i prodaja voćnih sadnica – Kanjiža

U vetrovitim rejonima najbolje je da su redovi upravni na pravac vetra, kako bi se umanjilo njihovo nepovoljno dejstvo. Varijanta A — sadnja posle rigolovanja: Na dno rupe se stavlja gr. Srednje pozna sorta je i bere se u drugoj polovini septembra.

  1992 ACURA INTEGRA OWNERS MANUAL PDF

Letnja rezidba je dopuna zimskoj. Takodje vole rastresitu zemlju zbog dobre odvodljivosti vode. Rezidba crne ribizle posle sadnje Veb sajt: Orezivanje malina i kupina. Obavlja se zeleno orezivanje mladih bresaka. Sadnju treba da obavljaju dva radnika.

Sve ostalo se radi kao u varijnti A.

Rezidba na rod obavlja se u periodu dubokog mirovanja a najkasnije do kraja marta. Za zimsko tretiranje vocaka i vinove loze preporucuju se: Zabluda je voccaka na dno rupe treba stavljati stajnjak, jer on je za koren biljke upotrebljiv tek kada ga gliste prevare i pretvore u aktivne mineralne materije slika A2. Ako se kopa dublje od 40 cm, taj sloj se samo prekopa i ostavi na kaelmljenje dubini. Sredstva za zimsko tretiranje. Rupe treba da ostanu otvorene nedelje.

Rupe se kopaju dimenzija minimum 1,5×1,5m, dubine cm. Varijanta B — sadnja bez rigolovanja: